Matatabi stokjes 2st

Vorige Artikel 10 van 15 Volgende
€ 3,25 (inclusief btw)

Matatabi stokjes werken kalmerend voor katten. Katten in stressvolle situaties zijn gebaat bij de natuurlijke Matatabi stokjes. Opvallend is ook dat gestressde katten de stokjes als vanzelf op zullen pakken terwijl rustige en ontspannen katten deze eerder links zullen laten liggen.

Matatabi stokjes voor de kat helpen bij de volgende (stressgerelateerde) symptomen:

  • Angst
  • Agressiviteit
  • Multi kat huishoudens
  • Onzindelijkheid*
  • Vernielzucht
  • Zichzelf veel likken / overgeven

* = onzindelijkheid kan ook oorzaken hebben zoals te weinig kattenbakken in huis, per kat minimaal 2 bakken. Ook medische redenen kunnen zorgen voor onzindelijkheid van de katHet is verstandig deze 2 oorzaken uit te sluiten

Katten die onrustig zijn door angst of stress reageren erg goed op Matatabi, een kauwstokje, afkomstig uit Japan, en gemaakt van de Silver Vine. De bladeren van deze klimplant, Actinidia plygama, die met name in Japan en China voorkomt, bevatten stoffen die als zeer aantrekkelijk door katachtingen ervaren worden. Actinicine en Matatabi lacton zijn alkaloïden met een lichte chloroform of alcohol-achtige werking die de zenuwprikkeling in de hersenen bij katachtigen beïnvloeden (deze stoffen zitten in verhoogde concentratie in Moktenryo). Voor deze reden speciaal interessant als een sedatie middel voor leeuwen etc. in dierentuinen. In Okinawa is Matatabi gebruikt om wilde katten te kunnen vangen. Men zegt dat honden soms ook interesse hebben. De (rustige) poes en het kitten zouden minder interesse hebben. Het zou wellicht iets te maken kunnen hebben met seksuele opwinding.

De kat krijgt met Matatabi afleiding en rust, hetgeen voor binnenshuis gehouden katten of katten die veel stressvolle omstandigheden meemaken gunstig kan zijn (tentoonstelling, asiel, reizen, dierenarts, etc.).

Katten die last hebben van irritatie, frustratie en lusteloosheid kunnen baat hebben bij Matatabi.

Katten spelen met het stokje, ze kauwen erop en als het voor een groot deel “op” is wordt het aan stukken gebeten. Ook ziet men dat de kat gaat rollen en wrijven op plaatsen waar het stokje of restanten ervan gelegen hebben. Na het spelen is de kat rustiger, de pupil verkleint en wordt er vaak ongeveer een half uur geslapen. Indien de bast van het stokje wordt verwijderd, is het effect groter.
Dosering en toepassing:

Tenzij de arts of therapeut anders voorschrijft.
De optimale dosering:
Niet vaker dan twee tot driemaal per week geven omdat anders gewenning optreedt en het geheel minder interessant wordt.

De Matatabi stokjes zijn onlangs geoogst en kunnen daarom nog vocht bevatten. In verband met de versheid van de stokjes adviseren wij de stokjes niet luchtdicht te verpakken in plastic zodat het product kan ‘ademen’. Het zakje van de Matatabi is geperforeerd zodat er lucht bij kan. Houdt u er rekening mee dat dit een natuurproduct is en dat het uiterlijk kan verschillen.

Dit product kan zonder bezwaar worden ingezet in combinatie met natuurlijke gezondheidsproducten en reguliere geneesmiddelen.

© 2020 - 2021 www.donataschoice.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel